Home | Sångare | Kreatörer | Synopsis | Operahus | Min operavärld |
index sitemap advanced
site search by freefind

Bill Holmberg, koreograf

Bill Holmberg är utbildad vid privata danska balettskolor och vid kurser i samtida dansstilar i Paris och London. Han har tillbringat fyra år vid Martha Graham School for Contemporary Dance and Company, ett halvår med José Limon School and Company. Han har dessutom medverkat vid kurser för Alvin Ailey och Lar Lubowitch.

Under femton år (1983-1998) var Bill huvuddansare vid Ny Dansk Dans Teater. Han har gästdansat i ett flertal musikalproduktioner vid danska teater- och operaproduktioner vid Det Kongelige Teater. Han har också gjort Harlequin och andra karaktärsroller vid Pantomim Teatret på Tivoli under de senaste fyra åren.

Bill har gjort en mängd koreografiska arbeten; Tivolis 150-årsjubileum, Tango Jalousi för FN-mötet i Köpenhamn, 4 Women Only - en modern balett vid Ny Dansk Dans Teater, Esther och Spelman på Taket Vid Odense Teater, Orlando, Sweet Bird of Youth och Black Rider vid Betty Nansen Teater, Billimil, Snakeskin och I´m Ugly vid Det Kongelige Teater, Så tuktas en argbigga på Gladsaxe Teater och Salome vid Den Jyske Opera. I Sverige har Bill gjort koreografin till Till Damaskus vid Göteborgs Stadsteater. Bill har också undervisat vid privata danska dansskolor, Kungliga balettkolan i Köpenhamn, vid universitetet i Köpenhamn och vid Skolan för Modern Dans i Danmark.

Annonser

Om du köper dina böcker, datorer,cd-inspelningar,resor operabiljetter eller andra biljetter på nedanstående länkar får jag en liten provision. Det är ett snabbt och enkelt sätt att visa din uppskattning och som tack för hjälpen för den servicen, som du får genom att använda mina operasidor.

Buy Music CDs at CD Universe. Audio Samples and Reviews Available on Music New Releases

Operainspelningar på cd och dvd från Amazon - Operarecordings on CD and DVD

© Mogens H Andersson

mail
Adress:http://www.mogensoperasidor.se/holmbergbill.htm


Web Statistics

Clicky